La ciudadanía se puede definir como "El derecho y la disposición de participar en una comunidad, a través de la acción autorregulada, inclusiva, pacífica y responsable, con el objetivo de optimizar el bienestar público."

viernes, 9 de septiembre de 2011

Reus surt en defensa del sistema d'Immersió Lingüística

La Sra. Pallarés, desconoce el informe PISA y como destapa aquello que ella califica de "exit", más bien, todo lo contrario.

La Sra. Pallarés como representante, elegida democráticamente, de la ciudadanía de Reus, no debería fomentar la insumisión de otro poder, el judicial, por que con ello está fomentando el desprestigio de un poder democrático, y que cada cual, se puede tomar la justicia por su mano.

Interpelar que una sociedad bilingüe tenga enseñanza bilingüe, una administración que utilice los dos idiomas oficiales no es atentar, ni contra un idioma, ni contra un pueblo. Los derechos son de las personas y la base de nuestra democracia está fundamentada en el respeto mutuo, y con este tipo de actuación lo que se pretende es no respetar derechos fundamentales reconocidos en la Constitución.


Fuente del artículo: Reus Digital
L'Ajuntament de Reus ha aprovat durant la sessió plenària d'aquest divendres el rebuig a la interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que ataca la Immersió Lingüística a l'escola. Es tracta d'una moció presentada pel grup municipal del PSC-PM, discutida prèviament amb CiU i recolzada per la totalitat dels grups municipals a excepció del PPC. La sessió plenària també ha servit per ratificar la proposta de rectificació de la Trama Urbana Consolidada; per aprovar el Compte General de la Corporació del 2010, que tanca amb números positius, i tancar aspectes referents al nomenament del personal directiu de l'Ajuntament.

Teresa Pallarès, portaveu del grup dels socialistes ha defensat la seva posició explicant que fins a l'actualitat el model de normalització lingüística "ha estat un èxit", que ha donat bons resultats i que "el català és i ha de continuar sent l'eina de cohesió social". Per això, també ha demanat la unitat de les forces polítiques i de la societat per mostrar el rebuig de la sentència del TSJC.

Teresa Gomis, regidora de Convergència i Unió, ha reforçat les paraules de Pallarès i ha assenyalat que el model d'immersió lingüística "no ha portat mai problemes des que hi és" i que els resultats dels alumnes en llengua catalana o castellana "són quasi els mateixos". Qui també ha recolzat la moció ha estat Ara Reus, encara que segons el seu líder, Jordi Cervera, no han volgut pronunciar-s'hi perquè es consideren un "partit municipalista" i aquest és un tema d'àmbit més general, deixant ben clar que "estem a favor de la nostra llengua".

Alícia Alegret, portaveu del PPC, s'hi ha mostrat en contra, al·ludint que "és evident perquè no s'adhiu al nostre ideari". A més, ha afegit que el model hauria de ser trilingüe i que "s'hauria de vetllar més per la pluralitat i menys per la ideologia". Pel que fa a les diferències en el sentit del vot en el si de l'equip de govern, Pellicer s'ha referit al pacte de govern signat fa dos mesos, adduïnt que no tenen per què compartir l'ideari fil per randa amb els seus socis de govern.

D'altra banda, el consistori ha aprovat la ratificació de la proposta de rectificació de la Trama Urbana Consolidada del terme municipal de Reus, tot i l'abstenció del grup socialista i la votació en contra de la CUP perquè, encara que hi estaven a favor, creuen que "no podem acceptar amb les formes com s'ha dut a terme", ha puntualitzat el seu regidor, David Vidal. La proposta de rectificació de la Trama Urbana Consolidada afecta principalment la zona del Tecnoparc i pretén deixar oberta la possibilitat d'ubicar-hi "indústria d'aparador perquè ens interessa que la zona no quedi despenjada", ha detallat l'alcalde.

El ple municipal d'aquest divendres també ha aprovat el Compte General de la Corporació, corresponent a l'exercici 2010. El partit socialista ha passat un comunicat on explicita que s'ha tancat amb "números clarament positius". Aquest és el document que l'Ajuntament lliurarà a la Sindicatura de Comptes i que reflecteix l'estat definitiu dels comptes municipals durant l'exercici 2010.

El compte general revela que pel que fa al compte de pèrdues i guanys de l'EPEL, Innova té un benefici de quasi 620.000 euros, mentre que el compte de pèrdues i guanys d'Innova Grup d'Empreses Municipals SA marca un benefici d'1.357.000 euros. Ambdós quantitats incrementen la previsió pressupostària d'aquestes entitats per a l'any 2011.

Pel que fa a l'organització municipal, el plenari ha donat compte de les diferents resolucions de l'Alcaldia en matèria d'organització municipal. D'entre aquestes, les més destacades són les del nomenament, com a membre del Consell d'Innova, del regidor Hipòlit Montseny; Ricard Font de Rubinat, Delegat de Serveis; Xavier Bages, Delegat de Serveis, i Jordi Salvat, com a Cap de Comunicació. En un altre àmbit, el ple ha ratificat el decret de nomenament de Josep Prat com a Director de Serveis de l'Ajuntament; Núria Roset, com a Gerent d'Àmbit de Serveis Territorials; Montserrat Ibarz, Gerent d'Àmbit de Serveis Personals, i Luís Alberto Rodríguez, Gerent d'Àmbit de Serveis Generals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario